duminică, 12 decembrie 2010

Toba

Ingrediente

1 stomac de porc
1 kg de carne de la gat
1 limba
2 picioare
2 urechi
1/2 kg de
ficat
250 g slanina
sare si piper boabe dupa gust
2-3 foi de dafin
1 kg muschi de porc

Mod de preparare

Se spala si se parlesc bine picioarele si urechile, se rade soriciul cu cutitul, se spala din nou si se albeste prin frecare cu malai;

Se pun sa fiarba intr-o oala mare plina cu apa rece, se aduna spuma de mai multe ori, se adauga sare si piper si se continua fierberea;

Cand furculita patrunde usor in carne, se puna sa fiarba ficatul, limba, carnea macra de la gat, limba si muschiuletul, toate clocotite inainte in alta apa, care se arunca. In timpul fierberii oala se tine descoperita;

Se fierbe pana carnea se desprinde de pe os. Se lasa sa se racoreasca
putin in zeama in care au fiert, dupa care se taie totul in cuburi potrivit de mari, se amesteca cu slanina taiata felii, se sareaza si condimenteaza dupa gust. La fiert se pot pune foi de dafin si
putin vin, condimente care parfumeaza carnea si o fac mai gustoasa;

Cu acest amestec se umple un stomac de porc pregatit cu multa atentie inainte. In amestecul de carne se adauga un pahar mare din zeama in care a fiert carnea, aceasta avand rostul de a lega carnea;

Odata umpluta, toba se leaga la capatul unde a fost umpluta se pune
apoi sa fiarba 2 ore la foc mic in apa calda, de preferat chiar in apa in care a fiert carnea;

Se raceste in zeama in care a fiert. Se scoate si se pune intre doua scanduri curate, cu o greutate deasupra. Se lasa rece si se mananca peste o zi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu