Ingrediente
1,5 kg carne de porc (in total)si anume: ficat, inima, rinichi, plaman, splina, carne ramasa de la fasonare si de la ceafa sau gusa
300 g ceapa
100 g orez
mate groase
dafin
sare si piper pisat
1,5 kg carne de porc (in total)si anume: ficat, inima, rinichi, plaman, splina, carne ramasa de la fasonare si de la ceafa sau gusa
300 g ceapa
100 g orez
mate groase
dafin
sare si piper pisat
Mod de preparare
se pun la fiert ficatul, inima , rinichii, plamanul, iar carnea se pune la fiert separat;
Se taie ceapa marunt, se caleste in putina untura sau slanina;
Orezul spalat se pune la fiert pana se umfla putin, dupa care se clateste cu apa rece;
Carnea si organele, dupa ce au fiert se dau prin masina de tocat, se adauga in tocatura orezul, ceapa calita si condimente dupa gust;
Se amesteca bine tocatura si se umplu cu ea matele groase;
La umplerea matelor se foloseste o palnie speciala atasata la masina de tocat, umplerea se face fara a se indesa, legandu-se matul din loc in loc, la cca 20-30 cm;
Caltabosii fierti se scot intr-un vas cu apa rece, dupa racire se scot pe o planseta la zvantat. Se servesc reci ca aperitive sau se pot servi ca atare sau prajiti in untura, calzi, cu hrean sau cu mustar.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu